Hoe het begon...

Tijdens onze allereerste zoektocht naar een geweldige korthaar teckel kwamen we al snel in aanraking met een korthaar tijger teckel. Hadden we nog nooit van gehoord maar waren daar na het zien hiervan opslag verliefd.
Het moest dus een korthaar tijger teckeltje worden maar dan liefst nog een kaninchen. Dit was dus het meest onmogelijke wat we ons maar in ons hoofd konden halen werd ons keer op keer verteld.
Met behulp van geweldige mensen tijdens onze zoektocht kwamen we er al snel achter dat we het buiten Nederland moesten gaan zoeken en zelfs buiten Europa. Het werd dus Amerika waar we onze eerste dwerg korthaar choc tan tijger teckeltje zagen waar we helemaal opslag verliefd op waren. Niet een zilver getijgerd teckeltje maar een choc tan getijgerd teckeltje. Die kleur daar vielen wij meteen voor. Dit is onze Limo. Limo is jammer genoeg niet showwaardig maar een geweldige teckel met alle teckel eigenschappen erbij.
Vroeger hebben we een Blue Merle Collie gehad wat eigenlijk in een zelfde bijna onmogelijke categorie behoord als een getijgerde teckel qua kleur en ook qua voorkeur voor anderen. Dit is natuurlijk ook terug te vinden op de shows. De ene keurmeester vindt het mooi maar de andere absoluut niet. 
Natuurlijk zijn we ook op de hoogte wat betreft het risicofactor als we met onze hondjes eventueel zouden gaan fokken. Een tijger teckel heeft nu eenmaal een hele eigen manier van fokken.
Voor meer uitleg hierover wil ik u graag verwijzen naar de knop Kleuren en patronen.

De honden die wij willen gaan gebruiken om mee te fokken zullen worden getest op erfelijke ziektes zoals PRA/Catarac en Distichiasis.
Ons streven is om gezonde en vrolijke puppies te fokken. Natuurlijk hebben karakter, bouw en schoonheid een hoge prioriteit!

Onze honden leven in huis. Wij hebben er voor gekozen om geen kennels en geen benches te gebruiken.

Veel plezier bij het bekijken van onze site.
Heeft u vragen of wilt u informatie over een van onze hondjes  dan
kunt u ons bereiken per email info@dutchdapples.nl of op
telefoonnummer 020-6852020.

We zouden het leuk vinden als u na het bekijken van onze website een
berichtje achterlaat in ons gastenboek.


Elly en Steven de Kok